onsdag den 10. september 2014

Risikable veje gør beboerne utrygge

Klumme: Af Kimmie og Emily, 10. klasse, Erhvervsskolen
Rasmus Knudsens Vej er fyldt med gående elever der kommer fra bussen og går mod skolerne på Rasmus Knudsens Vej, dette anser vi som et problem, da der er kommet flere klager inden for årets løb.
 
Hver dag strømmer hundredvis af elever til skolerne på Rasmus Knudsens Vej, men ikke alle opfører sig lige pænt. Mange klager strømmer ind til Helsingør kommune og ikke mindst til erhvervsskolen Nordsjælland i Helsingør, klagerne lyder primært på elevernes adfærd, som for eksempel fodgængere der færdes midt på vejen, elever med bil der kører lidt for hurtigt, og det bekymrer beboerne på Rasmus Knudsens vej.
Hvad kan vi egentlig gøre for at forbedre dette problem? Vi ser ikke at det er et problem at folk bliver kørt til skole eller bliver sat af, af forældre. Man kunne bare finde en alternativ løsning, så det ikke ville skabe et problem for billister og gående elever. Vores idé er at lave en afsætningsplads så forældre kan sætte deres børn af, uden problemer. Det ville mindske trafikken for billisterne og optimere trafiksikkerheden på Rasmus Knudsens Vej. Mange af eleverne på Helsingør Erhvervsskole bor flere kilometer væk, og vil have svært ved at komme til skole uden at bruge bil. Det vil blive besværgeligt for de elever, som bor længere væk, at kunne tage cyklen.
Ud fra vores mening syntes vi at det ville være en god investering for kommunen at lave et fortov til de gående og cykellisterne, samtidig kunne man lave områder til afsætning af eleverne. 
Prisen på dette projekt har vi selvfølgelig haft i tankerne og vi ved det ikke er helt billigt at få lavet både fortov og områder til bilerne men det er det værd, mener vi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar