mandag den 8. september 2014

Rasmus Knudsens vej


 Af Erhvervsskolen 10. kl.
Skrevet af Christian Jørgensen og Henry Molge.- Erhvervsskolen Nordsjælland 10 kl.
Vi forstår godt beboerne på Rasmus knudsensvej. Vi synes det  er en god idé at etablere  et fortov  der hvor der nu er en grussti langs vejen. Der skal være plads til at eleverne kan gå. Det vil medføre en mere rolig vej der hvor husene ligger.

Den naturlige symbiose er også tilstede, beboerne på boligvejen kan også nyde deres søvn, og kan ligeså godt begynde på at stille deres eget ”vækkeur”, i stedet for at blive vækket af eleverne, der kommer gående på vejen hver morgen. Vi ønsker også , at  der kommer nogle fartskilte på Rasmus Knudsensvej, hvor der står hvor meget man egentlig må køre. Dermed foreslår vi også at få lavet et fodgængerfelt ved den sidste ”indkørsel” fra boligvejen, til den Rs. Knudensvej . Det vi forsøger at forbedre, er at mindske  larm og trafik på beboernes fortov og vej, samtidig med at vi forbedrer trafiksikkerheden for fodgængere.

Vi forstår godt beboerne, men hvad gør vi elever når der ikke er et fortov på venstre side af RS.Knudsenses vej. Der er en form for en grussti, men hvad skal vi stille op med den, når der måske er 40 elever der er gået til skole den morgen, og det de skal gå på er en grussti, det ved både vi og beboerne at der ikke er plads til, det siger sig selv.

Hvis man tænker over det, er der jo også en risiko ved at gå på den vej grusstien er, der er hurtigkørende biler som skal til og fra skole i løbet af dagen. Så indtil der ikke er blevet lavet et fortov i stedet for en grussti bliver eleverne desværre stadig nødt til at gå på beboernes vej, da der ikke er andre muligheder.

Man kan på en måde godt sige at valget med fortovet, som vi lægger mest kræfter i at få fremhævet, er i Helsingør kommunes hænder.

Det er heller Ikke helt billigt at få lavet et fortov, men det er det værd, for at gøre alle glade. På den måde er der mindre risiko for at blive kørt ned, når man er elev ,ved at man skal passere, den hurtigkørende vej som er trafikmæssigt risikabel .

Prisen på dette projekt har vi selvfølgelig haft i tankerne og vi ved det ikke er helt billigt at få lavet både fortov og fodgængerovergang, men det er det værd, hvis du tænker over det. Vi får kun gode ting ud af at få det lavet, vi får: glade beboere, glade elever, især for dem der kommer med bussen, og ikke mindst en mere sikker og rolig vej.

Det største problem er pengene og det er det næsten altid. For hvis kommunen havde flere penge end de har, ville det her problem også løses.
Foto taget af Christian Jørgensen.
Vi kan give jer en konklusion og den lyder således: Vi har fundet ud af, at penge giver en løsning, men det kræver også et samarbejde mellem elever både i bil, og dem der kommer gående samt beboerne. Vi kan ikke garantere at der stadig bliver gået på beboernes vej, men der bliver i hvert fald skåret ned på det, hvis vi får et fortov i stedet for en grusvej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar