mandag den 8. september 2014

Rasmus Knudsens Vej


Lavet af Henry Molge Erhvervsskolen Erhvervsskolen, 10.kl.
Rasmus Knudsens vej er en travl vej, hvor Erhvervsskolen og 10.klasse Øresund har tilholdssted, dette betyder at flere hundrede elever, og unge går på vejen, både morgen og eftermiddag. Beboerne kan forståeligt være irriteret over, at der er så mange der går der, det er forstyrrende og det er svært, at køre bil når tonsvis elever går på vejen, som blokerer for køretøjet. Eller man bliver vækket af flere hundrede elever, som går og snakker, larmer eller lign.


Det virker måske lidt, som et vækkeur man ikke kan slukke. Hvis man ser det fra beboernes synsvinkel, kan man godt se, hvorfor det her kan være irriterende, og man bliver nødt til at gøre noget, så alle kan have det rimeligt. Forhåbentligt bliver der fundet en metode, så alle kan forblive nogenlunde glade, og det ikke bliver forfærdeligt for nogle af parterne.
Men det er jo ikke kun et problem for beboerne. Eleverne som går på vejen, mens bilerne suser af sted, er jo også i fare. Hidtil er der ikke sket en ulykke endnu, men hellere være på den sikre side. Vi synes udtrykket ”Better safe, than sorry” passer fantastisk lige præcis til det her.
Det er jo ikke fordi eleverne ikke gider, at gå på grusstien ved siden af, men der er ikke meget plads på den, og det kan være vildt irriterende, at nogle skal gå lige i hælene på dig.
Derfor har man i længere tid tænkt over, hvad man ville gøre ved det her dilemma. Man ønsker jo selvfølgelig, at man kan skabe det bedste for begge parter. Ting som fortov er blevet diskuteret, hvis man f.eks. havde et fortov på begge sider af vejen, så ville der ikke være plads, og det ville ikke rigtig fungere, hvis vejen lige pludselig blev ensrettet.

Hvis man lavede ét fortov på en af siderne af vejen, kunne der muligvis være plads nok, men så vil man være nødt til at fælde træerne, og det ødelægger lidt naturen, som måske betyder noget for beboerne.
Til gengæld, så betyder et menneskeliv og tryghed, måske lidt mere end et par træer. Det er vigtigt at være objektiv om det her, da flere parter er med om det her. Der er mange faktorer, som skal tælles med. Kunne busstoppet eventuelt flyttes? Hvad med en skolepatrulje? Men hvad skal det hjælpe? Der er vel en rationel grund til at busstopstedet er hvor det er. Men er det virkeligt så slemt igen, som det er nu?
Det kan bestemt siges, at det ikke er fantastisk lige nu, men det er i hvert fald bedre end en ensrettet vej. Vores idé til en løsning er, at man fælder træerne på en af siderne, og ligger et fortov eller lign. På den måde, skulle der være rimelig med plads til bilerne, og god plads til fodgængerne.


Til sidst er der jo også kommunens side, det er jo nemlig dem, som har alle pengene. Pengene er nemlig det, som kan gøre det muligt, at skabe en løsning f.eks. et fortov eller lign. Derfor er det vigtigt, at vi kan begrunde hvorfor det er vigtigt, at de her ændringer er nødvendige. Forhåbentlig er kommunen samarbejdsvillige, og har lyst til at dedikere nok penge til projektet, så alle parter kan blive glade, når dagen er lang.
Når hele projektet er færdig, kan vi forhåbentlig kigge tilbage på det her, som et rigtig godt fremskridt, og alle har fået forbedret omgivelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar