mandag den 8. september 2014

Beboere på sidevej nervøse for elever

Af Erhvervsskolen 10. kl
Er det nye fortove, opmærksomme elever og vejskilte der skal til?

I længere perioder har beboerne på Rasmus Knudsensvej, været nervøse for eleverne på Campus og Øresunds 10.klasse.
Elever går ude på vejen, hvor bilerne kører, det er ikke rart at skulle være bange for, at man pludselig en dag kører ind i en af de unge der skal til at skifte vejside .

Vi har gjort os nogle tanker om, hvordan vi kan gøre det bedre, så vi har tænkt på, at man kunne få lavet et fortov på Rasmus Knudsensvej, da man for det meste bruger den vej for at komme ned til skolen da den ligger tættest på busstoppestedet.

Vi har også været inde på internettet og finde inspiration, som f.eks. Nudging som bruges til, at ændre folks adfærd. I sammenhæng med nudging, tænkte vi på ”aktiviteter” på fortovet, men hvad kunne en aktivitet være? Fodaftryk! Man sætter dem på fortovet, og hvis det går som ønsket, vil folk automatisk gå over til dem.

Vi har også set på nogle amerikanske ideer, som så rigtig lovende ud. Det var Solcelleveje, veje lavet af hårdt plastik, med indbyggede solceller i, når man kørte/trådte på vejen, ville det lyse der hvor man trådte. Solcellevejen er meget miljø bevidst, de er kun drevet af solens stråler og de kan producere mere energi end, hvad de selv anvender, man vil i fremtiden kunne udnytte vejene og ikke nok med at det er miljøbevidst, så vil man samtidig kunne tjene en masse penge. Det er naturligvis ikke kun fortovet denne type vej skal bruges på, også normale køreveje.



Det måske kommende fortov vil være placeret her på grusstien. Billede af: Karoline Lind-Forsmark

Vi har snakket med nogle af beboerne, og de har alle det tilfælles, at de er bange på vegne af eleverne. De vil gerne støtte op om vores idé og de vil rigtig gerne have, at vi får lavet fortov både for trafikken og for elevernes skyld, desuden er de også helt enige med os i, at man burde få vejskilte der begrænsede bilernes fart således, at der ikke sker trafikulykker når de kører så stærkt på vejen.
Vi har interviewet Thomas Weber fra Helsingør kommune center for teknik, miljø og klima, park og vej. Han fortalte os en masse vedr., hvornår man kan begynde at bygge et fortov, og om man overhovedet kan begynde, at bygge et fortov.
Vi fandt ud af at pr. m2 fortov, ville koste 1500kr. dvs. at, hvis der skulle bygges et fortov på Rs.Knudsensvej ville det koste ca. 240.000kr, hvilket er for dyrt.

Vi fik også at vide at man ikke bare kunne lave et fortov, da det ikke er ting, man bare ”lige” gør. Desuden er der på Rs.Knudsensvej, på den anden side af vejen et fortov.
Man vil kun renovere et fortov.
Da der nu ikke kunne komme fortov, spurgte vi ind til vejbumb, hvilket Thomas syntes var en god ide. Det ville både sænke farten på biler og cykler + at folk nok ville undgå at gå over dem.

Lars Hansen der bor på Rasmus Knudsensvej har ordret sagt ”Jeg kører hver morgen på arbejde, det er noget jeg har gjort i mange år og år efter år er jeg hver dag bange for en dag at ramme en af de elever som ikke tager hensyn til bilerne. Det er en dårlig start på morgenen og jeg vil næsten gøre alt for at noget blev ændret” Vi fortalte ham der efter, om vores ide med fortovet, nudging og vejskilte, men at kommunen ikke vil lade det ske, da det er for dyrt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar