mandag den 8. september 2014

Lad bilen stå, tag cyklen eller gå

Af Erhvervsskolen 10. kl.
Knudsens Vej er fyldt med gående elever der kommer fra bussen, dette anser vi som et problem, da der er kommet flere klager inden for årets løb.

Hver dag strømmer hundredvis af elever til skolerne på Rasmus Knudsens Vej, men ikke alle opfører sig lige pænt.
Mange klager strømmer ind til Helsingør kommune og ikke mindst erhvervsskolen Nordsjælland i Helsingør, klagerne lyder på at der går mange elever midt ude på vejen, de går med musik i ørene og smøg i munden, så det vil sige at de er uopmærksomme på trafikken, og det bekymre beboerne på Rasmus Knudsens vej.    

Hvad kan vi endelig gøre for at forbedre dette problem, vi har her på Erhvervsskolen Nordsjælland i Helsingør, udtænkt en masse ideer til at formindske faren i at der går elever midt ude på vejen. Vi mener at cyklen eller at gå er det oplagte valg til at formindske faren, samtidig får vi også de unge til at dyrke motion og er derfor mere aktive i hverdagen. En undersøgelse fra Københavns universitet viser at unge lærer mere hvis de er aktive inden skolen starter.

Som sagt er vores ide at få bilerne væk fra vejen, men hvis vi også vil have eleverne væk medfører det også at kommune må træde i kraft. Det vi mener med det er at, vi vil have en sti til cyklisterne og de gående elever. det medfører også at, der skal ligges nogle penge i dette projekt.  

Men hvad kan vi gøre mere for at formindske faren på Rasmus Knudsens vej? ”altså når jeg går i skole er der mange biler, og de kører hurtigere end de må” udtaler Lauritz Hetman fra 10. E Erhvervsskolen Nordsjælland.

Det vil altså også sige at der skal gøres noget ved billisterne, men hvad? fart skilte ville være en ide, og måske en politi patrulje en gang imellem, vi har undersøgt Rasmus Knudsens vej for fartskilte og der er ikke nogle skilte der angiver farten. En anden mulighed kunne også være at lægge natursten, da det ville gøre omkostningerne mindre, og samtidig skal sten ikke vedligeholdes i for hold til hvis man købte vejbump og satte op. 

Eleverne bliver ved med at gå på vejen, da der ikke er andre gode færdsels mulighed for de gående, og dermed mener vi at der vil blive ved med at være gående elever på vejen indtil der bliver gjort noget ved dette problem. En af løsninger ved dette problem kunne være en sti, der ville gøre det mere sikkert for gående at færdes på Rasmus Knudsens Vej.

Ud fra vores mening skal kommunen sætte en kampagne i gang der får folk til at Lad bilen stå, tag cyklen eller gå, men da vi også mener at det næsten er umuligt at der er ingen biler på Rasmus Knudsens Vej, syntes vi at det ville være en god investering for kommunen at anlægge en sti til gående og cykellisterne, samtidig anlægge natursten, da det vil nedsætte farten for billisterne og optimere trafiksikkerheden på Rasmus Knudsens Vej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar