mandag den 8. september 2014

Rasmus Knudsens vej hvad vi synes der skal ændres

Af  Erhvervsskolen,  10.kl.
Vores 2 fokuser ligger i at gøre det bedre for gående mennesker og biler.
Hvad man kan gøre for bilerne:
Vi kan meget simpelt få bilerne til at køre de 30 km/t via at sætte to bump som bliver vist med billedet 1 og 2. Når man sætter disse bump som vil få bilerne ned på 15 km/t vil de køre ca. med den fart som man må køre på en stille vej. Det gør det både mere sikkert for bilisten og for gående elever. De bump har også denne bonus at få larmen sat ned, fordi menneskerne ikke kan sætte pedalen i bund.




Hvad man kan gøre for eleverne:
For de gående elever skal man bygge et fortov der hvor stien er og så skal man flytte busstoppestedet ca. 30 m ned så den ligger bagved det andet stoppested. Ved at kigge på billede 3 kan du se præcis hvor det skal være. På det billede ser du både lidt græs(der hvor busstoppestedet skal være) og en vej hvor man skal ligge et fodgængeroverfelt.

Men det fortov som går ned til skolen skal have fodspor som vil nudge dem til at gå på fortovet i stedet for vejen. Ved at sætte fortovet tætter på end vejen og med de fodspor burde folk tage fortovet i stedet for vejen. Men kun hvis fortovet er stort nok til at tage en busfuld mennesker når de kommer med bus. Ved at gøre disse få ting vil man kunne effektivt stoppe de unge elever i at gå på vejen. Man kunne også sætte op et halvtag på fortovet. Selvom det er dyrt vil folk altid bruge det når det regner. Så det eliminere meget af tiden hvor de også kan gå på vejen. Men at sætte op et halvtag er dyrt. Derfor er det kun en sekundær ide der ikke behøves.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar