onsdag den 10. september 2014

Erhvervsskolen og Øresund i biografen i forbindelse med trafikugen

Af 10. klasse, Erhvervsskolen

Helsingør kommune har startet et projekt, kaldet Good Move. Der er en masse trafik på Rasmus Knudsens vej om morgenen og efter skole, hvor elevernes skoler ligger på. Helsingør kommunes hensigt med dette projekt, er at vi, elever skal finde på ideer der kan forbedre vejen, og formindske trafikken på vejen.
De håber på at eleverne vil tænke sig mere om. I forbindelse med denne trafikuge, har vi, elever så været i biografen.
Vi har set en film der hedder Lev Stærkt. Filmen handler om nogle drenge som kører ræs, og en dag går det galt. Den ene fyr kører ind i en pige, og hun dør. Den unge fyr slipper billigt fra ulykken, men mister sit sind. Han begynder at tage stoffer og har selvmordstanker. Han kan ikke tænke på andet en den unge kvinde, som han har taget livet fra. En dag begår han så selvmord.
Da vi var i biografen, observerede jeg stemningen mellem 10. klasses eleverne. Folk var meget stille, og så ud som om, de virkelig tænkte at det kunne ske for dem selv. Der var en smule humor med i filmen, og der blev grint da de sjove scener kom. Men i den sidste scene, da den unge fyr, ved navn Martin, begår selvmord; blev der også grint.
Jeg spurgte nogle, om hvorfor de grinte. De syntes at scenen var urealistisk og at Martins ven så sjov ud, da han hoppede i vandet, ned til Martin. Da filmen var færdig, snakkede eleverne sammen. Jeg hørte fra flere at filmen var god, og tankevækkende. Nogle mente at den var urealistisk. Jeg snakkede med en pige, som ønsker at være anonym. Hun synes at historien var rørende. Hun fortalte mig at hun tænkte meget mere over livet, og hvor specielt det er, efter filmen. Det kan ske for en selv. Om 30 år, 10 uger eller i morgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar